Archívum
Összesen: 49521 db | 0 - 25 | « »
1.Somogyi fuvolisták az élvonalban2018.02.20. 16:15
Ötvennégyen vettek részt a IX. Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny területi válogatóján, ahol Somogyon kívül tolnai, baranyai és Zala megyei zenészek léptek fel a megméretésen: összesen 54 fuvolista előadását értékelték. A legkiemelkedőbb eredményeket a somogyi tanulók érték el-írta a Sonline.
2. Újabb beruházások a balatoni kalandparkokban2018.02.20. 16:13
Már a tavaszi nyitásra készülnek a Balaton környéki kalandparkokban . Új élményelemekkel is bővülnek, ezzel is gazdagítva a magyar tengerhez látogatók szabadidős programjait a Balatonnál található kalandparkok, többekközött a Zamárdi-, Balatonboglári Kalandparkok -tudta meg a Sonline.
3.Kigyulladt egy melléképület Balatonkeresztúron2018.02.20. 16:12
Tűz ütött ki egy melléképületben hétfőn délután Balatonkeresztúron. A tulajdonos személyautója is ott parkolt, amit még kitudott menteni, de a kocsi károsodott. Az esethez a marcali hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral elfojtották a lángokat, így az nem terjedt tovább. Az eset során személyi sérülés nem történt-tudtuk meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.
4.Erősebb havazásokra is számíthatunk a Dunántúlon2018.02.20. 16:10
A Dunántúlon és a magasabban fekvő helyeken változó intenzitású havazás, havas eső várható, az utak helyenként csúszósak, síkosak lehetnek. Mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket! Tartsanak nagyobb követési távolságot és lassabban közlekedjenek! A téli közlekedés fokozott figyelmet igényel. -figyelmeztet a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság.
5.Vigyázzanak a bankkártyájuk adataira2018.02.20. 16:09
A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a többszörösen büntetett előéletű 28 éves fonyódi férfival szemben, aki megszerezte egy nyugdíjas asszony bankkártyájának adatait, és egy nagyobb összegű készpénzt utalt át magának. A sértett gyakran kérte a vádlott segítségét a ház körüli kisebb munkák elvégzéséhez. Az egyik ilyen alkalommal a vádlott a mobiltelefonjával lefényképezte az asszony bankkártyájának adatait, és az ahhoz tartozó netbank szolgáltatás belépési kódját, majd 360.000,-Ft-ot utalt át a saját bankszámlájára. A vádlott a pénzből elkezdte felújítani a házát. A sértett azonban rájött a csalásra, felelősségre vonta a vádlottat, és hangfelvételen is rögzítette, hogy a vádlott beismerte előtte a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben-tudtuk meg a Somogy Megyei Főügyészségtől.
6.Átrendeződhet a turisztikai települések sorrendje a Balatonnál2018.02.20. 16:07
A balatoni régióban 2017-ben is Hévíz, Siófok, Balatonfüred, Zalakaros sorrend alakult ki a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalmában, de ha még egy ilyen év jön, Füred elhódíthatja Siófoktól a közvetlen parti helyek elsőségét -a Balatontipp.hu számításai szerint. A teljes üdülőkörzetet nézve a Hévíz továbbra is torony magasan vezeti a mezőnyt. A régiós dobogó második fokán és a közvetlen parti települések versenyének első helyén 2017-ben is Siófok végzett. Siófok forgalma 66 ezer vendégéjszakával csökkent a múlt évben, Balatonfüredé ugyanakkor 70 ezerrel emelkedett -a KSH adatai szerint.
7.Nemzetközi boresemény lesz a Várkert Bazárban2018.02.20. 15:37
Április 5 és 7-e között rendezik meg a budai Várkertben Közép-Kelet Európa legelegánsabb és legnagyobb szabású borfesztiválját. A rendezvényre tucatnyi országból érkeznek kereskedők, hogy közel 200, zömében magyar borászat termékeiből válogassanak. Az eseményen több világszínvonalú Master of Wine szakértő is előadást tart a borvilág legaktuálisabb témáiban. A rendezvény egyik fő célja, hogy összekösse a külföldi és hazai kereskedőket, szakértőket, vendéglátó szakembereket, valamint sommelier-ket a magyar bortermelőkkel- a Positive Communications Kft. információi szerint.
8. Kétezer tűzoltó van készenlétben az országos havazások miatt2018.02.20. 15:36
Ma reggel nyolc órától működik az a különleges operatív törzs, amelynek feladata az, hogy megelőzze a tragédiákat és a megtörtént baleseteknél azonnal segíteni tudjanak. Az operatív csoportot a rendőrség vezeti, akik együtt dolgoznak a katasztrófavédőkkel, a meteorológiai szolgálattal, az autópálya-kezelőkkel, a közútkezelőkkel, és megyei kapitányságokkal. Egyelőre nincs veszélyhelyzet, de a Dunántúlon sok havat jeleztek, többek között ezért is alakult a törzs, hogy azonnal reagálni tudjanak-írta az Origo.
9. Fejlesztőközpontot telepít az Audi Győrbe2018.02.20. 15:34
Új kutatás-fejlesztési központot hoz létre hússzázalékos kormányzati támogatással Győrben az Audi – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A 25 éves magyarországi megtelepedését ünneplő autógyártó az elmúlt 25 évben 2500 milliárd forintot fektetett be, 33 millió motort és 1,1 millió autót gyártott. Idén megkezdik a Q3 városi terepjárók, valamint az elektromos motorok sorozatgyártását is- a Magyar Idők információi szerint.
10.Évről-évre nőnek a reálbérek2018.02.20. 15:32
Öt éve folyamatosan nőnek a reálbérek hazánkban, ami azt jelenti, hogy egyre több pénzből gazdálkodhatnak a magyar családok. Tavaly 10% felett nőtt a reálbér és átlagosan több mint egyhavi keresettel többet vittek haza több pénzt a munkából élő emberek. A családi kedvezmény figyelembevételével 2010 óta 36 százalékkal emelkedtek az átlagos reálkeresetek-tudtuk meg a Nemzetgazdasági Minisztériumtól.
11.Közösséget is épít a fesztivál2018.02.19. 16:20
Határon innen és túlról is érkeztek a csapatok az immár 8. kőröshegyi böllérfesztiválra, ahol nemcsak a disznó feldolgozásában versengtek, a zsűri az ízekre is odafigyelt. Készült hurka és kolbász, de a pecsenyehúst is pontozták. Mindemellett a jó hangulat sem maradt el, hiszen az indulók nagy része már visszajáró, nem először vesz részt a programon, így szinte barátként találkoznak évről-évre.
12.Évértékelő - Szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, készen állunk, hogy mindent megtegyünk érte – mondta évértékelő beszédében Orbán Viktor miniszterelnök2018.02.19. 15:54
Szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, és készen állunk, hogy mindent megtegyünk érte - fogalmazott Orbán Viktor vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott 20. évértékelő beszédében. A miniszterelnök azt mondta: ez különbözteti meg pártját a többitől – írja az MTI. A kormányfő az ellenzékről szólva megjegyezte: állapotukat látva nem mindig hisz a szemének, értékelése szerint Magyarország ennél többet érdemel. Nem csoda, ha az országban nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van – tette hozzá a miniszterelnök. Az évértékelőben Orbán Viktor kitért arra is, hogy a kerítés megépítésével, a jogi és fizikai határvédelemmel, a rendőrök példamutató helytállásával Magyarország sikeresen megvédte déli határait, "stabilan állunk a lábunkon", Nyugatról azonban veszély fenyeget - mondta a miniszterelnök . A kormányfő szerint a veszélyt brüsszeli, berlini és párizsi politikusok "hozzák a fejünkre", azt akarják ugyanis, hogy Magyarország is vegye át az ő politikájukat, "azt a politikát, amely bevándorlóországgá tette őket, és megnyitotta az utat a keresztény kultúra hanyatlása és az iszlám térnyerése előtt". Orbán Viktor hangsúlyozta:világosan ki kell jelenteni: Magyarország azokkal a nyugat-európai emberekkel és vezetőkkel szolidáris, akik meg akarják menteni hazájukat, a keresztény kultúrájukat.
13.A válogatottságért léptek szőnyegre2018.02.19. 15:40
Több mint 40 egyesület közel 150 sportolója lépett szőnyegre a hétvégi serdülő birkózó versenyen Kaposváron. A kötöttfogás mellett szabadfogásban is megmérkőztek a tehetségek, akik számára a győzelem a válogatottságot is jelentheti. Idén Magyarországon rendezik a korosztályos Európa-bajnokságot, a minősítő versenyeken való jó helyezéssel pedig az indulás lehetőségét is megszerezhetik a fiatalok. 3 szőnyegen folyamatosan mérkőztek a serdülő birkózók, akik az egész országból érkeztek a somogyi minősítési versenyre, amelyen a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola is képviseltette magát. +85 kg-ban Tóth Zsombor kötöttfogásban első lett, de szabadfogásban is rajthoz állt.
14.Teremfociban bizonyíthattak2018.02.19. 15:18
Teremfociban bizonyíthattak a gyermekvédelmi intézmények lakói. A szombati somogyvári tornán a helyi mellett pécsi, szombathelyi, budapesti és sárbogárdi csapatok mérték össze tudásukat. A versenyzés mellett a program célja, hogy sportolási lehetőséget kínáljon a fiataloknak. A sportszerűség jegyében az ellenfeleknek is szurkoltak a csapatok a somogyvári tornán, ahol 6 együttes, mintegy 60 fiatalja lépett pályára.
15.Remekeltek a házigazdák a Dél-Dunántúl Maratonon2018.02.19. 15:13
Remekeltek a házigazdák a Dél-Dunántúl Maratonon A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola rendezte meg a II. Dél-Dunántúl Maraton elnevezésű úszóversenyt a Virágfürdőben. - Nagyon színvonalas és jó versenyt tudtunk megrendezni a szülők segítségével - nyilatkozta Virovecz Richárd, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője. - A hosszabb számokat tartalmazó versenyen a sportiskolás együttes harmincegy úszóval vett részt. A viadalon tizenkét egyesület, közel háromszázötven sportolója szállt medencébe. Versenyzőink közül tizenhatan teljesítették a maratoni távokat, ami a lányoknál 1500 m gyorsúszást, a fiúknál 800 m gyorsúszást jelent. Mindenki nagyon szépen teljesítette a távot. A viadalon sok egyéni csúcs, minősítés és országos bajnoki szintidő született. A versenyen hét arany-, hat ezüst- és nyolc bronzérmet szereztek sportolóink. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola dobogósai: Aranyérmesek: - Tiba Benjámin 800 m gyors, 100 m pillangó. Kakuk Koppány 800 m gyors, 100 m mell. Király Flóra: 1500 m gyors. Pálca-Juhász Levente: 100 m pillangó. Marton Kitti: 100 m pillangó. Ezüstérmesek: - Kardos Dániel: 800 m gyors, 100 m pillangó. Marton Kitti: 1500 m gyors. László Lilla: 100 m mell. Bedi Boglárka: 100 m mell. Király Flóra: 100 m mell. Bronzérmesek: - Károly Zalán: 800 m gyors, 100 m mell. Sárközi Szabolcs: 800 m gyors, 100 m mell. Szántó Réka: 1500 m gyors. Patakfalvi Áron: 100 m pillangó. Kardos Eszter: 100 m pillangó. Király Zsófi: 100 m mell.
16.Foglalkoztatottság és munkanélküliség2018.02.19. 14:19
Előkelő listára került fel a somogyi Hosszúvíz: ott van azon magyar települések között, ahol már megvalósult a teljes foglalkoztatottság, vagyis egyetlen álláskereső sem volt a faluban 2017 decemberében-tudtuk meg a Sonlinetól. Az országos negatív rekorder második helyét a Somogy megyei Rinyabesenyő foglalja el, ahol a lakók 34,67 százaléka regisztrált álláskereső. Mindkét község polgármestere felkészült és mindent megtesznek azért, hogy a jövőben ezen eredmények tovább javuljanak.
17. Kiváló minőségű ételekkel ösztönzik az egészséges étkezést az iskolákban2018.02.19. 14:19
A gyerekek többsége szeretné, hogy a menza ételei jobban emlékeztessék őket az otthoni ízekre. Ha személyre szabottan ezt nem is tudja megvalósítani az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program „Menő menzák” elnevezésű pályázata, sok minden mást lehetővé tesz az egészséges étkezéssel és az egészséges életmóddal kapcsolatosan. Országosan 314 iskola nyert a pályázaton, közülük 21 somogyi, 7 kaposvári-közölte a Sonline.
18.Drágulnak a somogyi termőföldek2018.02.19. 14:12
A Sonline információi szerint 16 százalékkal növekedett Magyarországon a termőföldek hektáronkénti átlagára 2017-ben. Somogy a jelentősebb földforgalmi megyék közé tartozik, az első háromban benne van – mondta el Gombos Sándor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke. A szántóknál még nagyobb áremelkedésre lehet számítani a következendő években, mivel e területek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre.
19.Az intelligens vállalkozásoké a jövő2018.02.19. 14:08
Ahogy régebben a városok a kikötők és a vasútvonalak mentén fejlődtek, és ahogy az emberek életét átalakította az elektromosság, ma a világ a digitális innováció mentén gondolja újra önmagát. A mesterséges intelligencia és az egyéb technológiák rohamos fejlődése az intelligens vállalkozások létrehozását is felgyorsítja, és lehetővé teszi, hogy ezek a technológiák az emberek mindennapi életének részévé válhassanak. Mára a technológia teljesen beépült mindennapi életünkbe, átformálva a társadalom jelentős részét-írta az üzletrész.hu
20.Kilenc milliárdot spóroltak félév alatt a Könnyű közmű programmal2018.02.19. 14:07
A Könnyű közmű programban 2017. július óta a díjmentességnek köszönhetően több mint kilencmilliárd forintot takaríthatott meg a lakosság, valamint a kis- és középvállalkozói szektor – jelentette be a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára a Magyar Időknek. Január óta havonta további 2,5 milliárd forint maradhat a fogyasztóknál annak köszönhetően, hogy megszüntették a gáztömörségi vizsgálatot, ami miatt ellenőrzésekkor elzárták a gázt, s több száz család maradhatott fűtés és meleg víz nélkül, akár hónapokra, a visszakapcsoláshoz pedig többmilliós felújítási beruházásokra volt szükség. -írta a Sonline.
21. Gyorsan megy a gázkészülék csere februártól2018.02.19. 14:06
Hónapok helyett akár néhány nap alatt elvégezhető február elejétől a gázkészülékek cseréje – mondta Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára. A kormány ésszerű szabályokat vezetett be a gázkészülékek cseréjére, mostantól egyáltalán nem szükséges az elosztócég közreműködése a cserefolyamatban-írta az Origo.
22.Ápolók napja- A kormány elismeri és megbecsüli az ápolók munkáját2018.02.19. 14:03
A kormány elismeri és megbecsüli az ápolók munkáját – nyilatkozta Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára. Ápolónak lenni hivatás, az egészségügy igazi értékét nem az infrastruktúra, hanem az ott dolgozók adják. Az ápolók megbecsülését mutatja, hogy az elmúlt tizenhat hónapban a kormány 53 százalékkal emelte több lépcsőben dolgozói bértáblát, a legutóbbi előrehozott 8 százalékos illetményemelés utalása február 20-án megtörténik- írta az Origo.
23.Hétfőtől gyűjthetik az aláírásokat2018.02.18. 17:45
Hétfőtől kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az áprilisi országgyűlési választás aláírásgyűjtése. Mindenki csak a lakóhelye szerinti választókerületben jogosult jelöltet ajánlhat. Az április 8-ai országgyűlési választáson jelöltként indulni szándékozóknak ajánlóíveken kell az induláshoz szükséges 500 érvényes támogató aláírást megszerezniük. Az ajánlóívekre vonatkozó igényeket február 19-e után is be lehet nyújtani a választási irodákhoz, az irodák ezeket érkezési sorrendben dolgozzák fel és nyomtatják ki. Az egyéni választókerületben indulni szándékozó jelölteknek március 5-éig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges ötszáz érvényes ajánlást. Ajánlásokat a választópolgárok zaklatása nélkül bárhol lehet gyűjteni. A törvény azonban tiltja, hogy munkahelyen, munkavégzés közben, a fegyveres erőknél és a rendvédelmi szerveknél szolgálati viszonyban lévőtől a szolgálati helyen vagy szolgálati feladat teljesítése közben, tömegközlekedési eszközön, állami, helyi és nemzetiségi önkormányzat hivatali helyiségeiben, iskolákban, valamint kórházakban, rendelőkben gyűjtsék azokat.
24.Több mint 410 ezer a névjegyzékbe felvett határon túliak száma2018.02.18. 17:14
Több mint 412 ezer azoknak a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgároknak a száma, akik kérelmezték a névjegyzékbe vételüket az áprilisi országgyűlési választásra. A regisztrációra a levélben szavazáshoz van szükség - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A www.valasztas.hu oldalon az olvasható tájékoztató nem azt tartja nyilván, hogy mely országokból érkezett a kérelem, hanem azt, hogy a kérelmező mely országba kéri az értesítést a névjegyzékbe vételéről. E szerint a már nyilvántartásba vett 345 784 választópolgárból legtöbben azt kérték, hogy Romániába (170 446), illetve Szerbiába (58 800) küldje az NVI a regisztrációs értesítést. A 2014-es országgyűlési választás idején 193 ezer, a 2016-os népszavazás idején pedig 274 ezer magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár szerepelt a névjegyzékben.
25.Bíróság elé kerülhet a kaposvári cserbenhagyó2018.02.18. 17:01
A február 2-i Iszák utcánál, a felüljáró előtt történt eset nyomozati szakasza ért véget. A kaposvári rendőrök vádemelést javasolnak egy helyi férfi ellen, aki balesetet okozott és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. Az ügy adatai alapján az ismeretlen elkövető február 2-án 17 órakor Kaposváron, a Zselici út és az Iszák utca útkereszteződésében, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütött két szabályosan áthaladó gyalogost, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül ismeretlen helyre távozott. A baleset következtében - az orvosi vélemény alapján - mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. Az egyenruhások haladéktalanul megkezdték a szemlét, az adatgyűjtést és a tanúkutatást, amelynek eredményeként a jármű vezetőjét az éjjeli órákban elfogták és előállították a Rendőrkapitányságra. A nyomozók a 35 éves helyi lakost segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyomozást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészségnek.
Összesen: 49521 db | 0 - 25 | « »
SOMOGYORSZÁG
Dübörög az agrárgazdaság
Lassabban halad a nád vágása
Megújult a gyermekorvosi rendelő
KULTÚRA
Gyerekprogramok a könyvtárban
Népzenétől hangos Karád
Emberi sorsok egy anya szemével
SPORT
Több százan követték a döntőt a Balatonnál
Bíznak Leekensben
Nem sikerült a bravúr a Falco ellen
MAGAZIN
Allergiára ne parlagfüvet egyen!
Zsarolóvírusok fenyegetnek
Itt a megoldás!
GAZDASÁG
Feltámadhat a magyar cukorgyártás
Mentesítést kért a vízkészletjárulék fizetése alól az...
Ötödével kevesebb zöldség lesz az időjárás miatt
AUTÓ-MOTOR
Sokan keresik az új autókat
Egyre öregebb autók futnak a hazai utakon
Zöld autóké a jövő?