Archívum
Összesen: 49521 db | 25 - 50 | « »
26.Nőtt az influenzások száma Siófokon2018.02.18. 09:47
A héten a siófoki kórház valamennyi osztályán látogatási tilalmat vezettek be, s továbbra is részleges tilalom van érvényben a Kaposi Mór Oktató Kórházban. Somogy megyében az influenza figyelőszolgálatban kijelölt orvosok az év hatodik hetéről szóló jelentésükben a lakosság 20 százalékának megfigyelése alapján 173 személy esetében jelentettek influenzaszerű megbetegedést. A megyei morbiditás – százezer lakosra jutó megbetegedések száma – értéke a hatodik héten 280,7 százalék volt. Ez az előző heti értéknél (300,2 százalék) alacsonyabb, a járvány intenzitása enyhén csökkent. A járási népegészségügyi osztályok illetékességi területén a morbiditásban a korábbi jelentős különbségek mérséklődtek. A hatodik heti adatok alapján minden területen alacsony intenzitású járvány zajlik, a Nagyatádi és a Kaposvári Járás Népegészségügyi Osztály területén csökkenő, a marcali és a siófoki járásban növekvő megbetegedési számmal. Somogyban influenzaszerű megbetegedés miatt eddig 24 beteg került kórházba. A Kaposi Mór Oktató Kórházban február hetedikétől rendeltek el részleges látogatási tilalmat. A siófoki kórházban minden osztályra kiterjedő látogatási tilalmat vezettek be csütörtöktől.
27.Újítások az adóellenőrzésnél2018.02.18. 09:38
Indul a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) legújabb szolgáltatása; már nemcsak az adótraffipaxot jelenti be, hanem azt is, hogy az adott hónapban milyen adózó kör számíthat kiemelt ellenőrzésre - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az MTI-nek. Tállai András tájékoztatása szerint az úgynevezett utólagos adótraffipax több mint egy átlagos szolgáltatás, az adóhivatal ugyanis az ellenőrzés megkezdése előtt egy hetet biztosít a hibák javítására, illetve a bevallani elmulasztott adó összegének a megfizetésére. Februárban például a közösségi beszerzéseiket bevallani elmulasztó kereskedőket vizsgálja kiemelten a NAV. Szerinte az EU-ban is egyedülálló szolgáltatás lényege az önkéntes jogkövetésre ösztönzés.
28.Baltával okoztak sérülést2018.02.17. 17:48
A lengyeltóti rendőrök súlyos testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást egy helyi lakossal szemben. Február 16-án, pénteken 12 óra 10 perckor Lengyeltóti belterületén egy 56 éves férfi szóváltást követően a nála lévő baltával egy helyi lakos kezére ütött. A bántalmazás következtében a sértett - az elsődleges orvosi vélemény alapján - 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrök a helyszínen elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit, majd előállították a Lengyeltóti Rendőrőrsre, ahol - szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként hallgattak ki.
29.Tovább nőtt a kórházak adóssága2018.02.17. 09:32
Az év első hónapjában a korábban megszokott nagyságrendben, vagyis kicsit több mint 3 milliárd forinttal nőtt a magyar kórházak adósságállománya, amely így, a 2017 év végi konszolidációt követően csaknem 19 milliárd forintot tett ki januárban - derül ki a Magyar Államkincstár adataiból. A közel 19 milliárd forintból 8,3 milliárd továbbra is 30 napon túli lejáratú, a fizetési határidő után több 60 nap elteltével pedig 4,5 milliárd forint vár kifizetésre, azaz a régóta húzódó tartozások újabb 1,3 milliárddal gyarapodtak. A beszállítókat képviselő Orvostechnikai Szövetség főtitkára Rásky László kifejtette, a finanszírozási struktúra változatlansága miatt 2018-ban ugyanazokra a tendenciákra számít, mint amelyek a korábbi éveket jellemezték. Álláspontja szerint, amíg a jelenlegi finanszírozási rend nem változik, addig csak az jelenthet könnyebbséget, ha az év végi mellett év közben is megvalósul egy 20-25 milliárd forintos részkonszolidáció.
30.Megkezdődött a kampány2018.02.17. 09:31
Hivatalosan megkezdődött az országgyűlési képviselő-választási kampány időszaka. A választási eljárásról szóló törvény szerint a kampány a választást megelőző 50. napon indul és a szavazás napján a voksolás befejezéséig tart - írja az MTI. A Nemzeti Választási Bizottság és a Kúria gyakorlata szerint csak a hivatalos kampányidőszakban végzett politikai tevékenység számít kampányolásnak, ezekkel kapcsolatban lehet a választási szervekhez fordulni, a kampányidőszakon kívüli szórólapozás, plakátolás, a választók közvetlen megkeresése nem tekinthető kampánytevékenységnek. A választási kampány végéig a jelölő szervezetek és a jelöltek engedély nélkül készíthetnek plakátot mérettől és hordozóanyagtól függetlenül, de ezeken is fel kell tüntetni a kiadó nevét, székhelyét, valamint a kiadásért és szerkesztésért felelős személyeket.
31.Rekordévet zártak a balatoni szállodák2018.02.17. 09:29
A tavalyi év minden mutatót érintően rekordév volt a magyarországi szállodáknak – derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége legfrissebb elemzéséből. A múlt év eredményeit értékelő elemzés szerint a szállodák forgalma országosan jelentősen emelkedett, a bruttó szoba árbevétel 16,8 százalékkal nőtt, az összes bruttó forgalma pedig 15,6 százalékkal emelkedett. A Balatoni régióban a szállodák összes forgalma 12,2 százalékkal, a szoba árbevétele 10 százalékkal múlta felül az előző évit. A külföldi vendégéjszakák számának növekedésében a vidéki szállodák megelőzték a budapesti hoteleket: a vidéki szállodákban 9 százalékkal, Budapesten 7,1 százalékkal több külföldi vendégéjszakát mértek. Az összes szállodai forgalom 50,1 százaléka, és a szoba árbevétel 45,7 százaléka realizálódott Budapesten kívüli szállodákban.
32.A bajnokot fogadják2018.02.17. 09:28
Fontos győzelmet arattak a Diamant-lányok az Extraliga előző fordulójában, hiszen a kaposvári női röplabdázók 3:1-re verték a 8 légióst foglalkoztató Nyíregyházát. Szombaton viszont még ennél is nagyobb hajtásra lesz szükség, amennyiben a kaposváriak meg akarják nehezíteni a bajnok és kupagyőztes Békéscsaba dolgát. A BRSE nem unatkozott az elmúlt napokban. Alberto Salomoni csapata hétfőn ötszettes rangadót nyert az Újpest ellen, majd szerdán Jászberény felé vették az irányt, ahol 3:1-re nyertek a Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásán. A kaposvári lányok elsősorban pontszerzésre hajtanak a címvédő ellen, saját közönségük előtt azonban idén már többször is megmutatták, hogy nem riadnak meg senkitől sem. A Diamant-Békéscsaba összecsapás szombaton 17 órakor kezdődik a kaposvári Sportcsarnokban.
33.Hétfőig jelentkezhetnek a somogyi diákok2018.02.17. 09:27
Hétfőig, február 19-éig adhatják be a Somogy megyei dákok jelentkezésüket a középfokú intézményekbe - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait az általános iskolájuk tölti ki. A 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlap kitöltő program erre létrehozott felületén. A kitöltött dokumentumokat - a tájékoztatóban leírtak szerint - aláírva el kell juttatni a tovább tanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására már nincs lehetőség, a hivatal a korábbi tanévek felvételi nyomtatványait nem fogadja el. Az OH több mint 90 százalékban feldolgozta a központi írásbeli felvételivizsga-dolgozatok eredményeit, és honlapján nyilvánosságra hozta azok átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottan dönthetik el, hogy mely iskolákba jelentkeznek.
34.Krízisambulanciát nyitottak Kaposváron2018.02.16. 17:38
Krízisközpont nyílt Kaposváron. Az intézményben olyan bajbajutottakon segítenek majd a szakemberek, akik a családon belüli erőszak elől menekülnek. A krízisközpont elsődleges feladata pedig, hogy rávilágítson a kompromisszumhoz vezető útra, hiszen statisztikai adatok szerint a partnerbántalmazás az estek 95 százalékában férfi elkövetőt és női áldozatot jelent.
35.Több forrásra lehet szükség2018.02.16. 16:27
Levélben tájékoztatná a Balaton Fejlesztési Tanács a kormányt arról, hogy a kisebb településeket érintő fejlesztések megvalósítása veszélyben van. Az építőiparban ugyanis 30-40 százalékkal magasabb összeget is elkérhetnek a szakemberek, de ugyanennyivel megnőttek az anyagárak is. Így pedig több tíz vagy 100 millió forinttal is többet kell kifizetni a fejlesztésekért, mint amennyit a települések a pályázatokon elnyertek. A BFT siófoki ülésén arról is beszámoltak: a Balatonnál idén több beruházás is megkezdődik.
36.Bizonyítottak a vérebek2018.02.16. 16:25
Kiváló szaglásukról tettek tanúbizonyságot a kutyák Kaszón. A vérebversenyen idén 6 vadászkutya mutatta meg: bármilyen vadat képesek megtalálni még a legsűrűbb vadonban is. Az immár 28 éves hagyomány egyben fővizsga is, amely a vadászathoz elengedhetetlen.
37.Alaki felkészítés2018.02.16. 13:08
Szituációs helyzeteket gyakoroltak a kaposvári rendőrök. Azért van szükség sok kiképzésre, hogy a jó magatartásformák ösztönössé váljanak, mintegy beégjenek. Ehhez sok gyakorlásra van szükség, és akkor megfelelően reagál a rendőr a veszélyes szituációkban is. A MEKTA alakulat tagjai zárt helyen gyakorolták a fegyverrel való mozgást, a testi kényszer alkalmazásának fogásait és bilincselés helyes mozdulatait. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképzési Központjában, a kaposvári Dózsa Edzőcsarnokban tartott képzést Molnár Gábor megyei rendőrfőkapitány is megtekintette.
38.Támogatást kapnak a viharkárt szenvedett gazdák2018.02.16. 11:54
Segítséget kapnak a viharkárt szenvedett gazdák. Száz millió forintból jövedelempótló támogatást nyújt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezésére a Földművelésügyi Minisztérium a tavaly októberi viharban kárt szenvedett fóliás termelőknek. Az érintett termelők a kárt szenvedett fóliasátor egy négyzetméterére számítva legfeljebb kétezer forint támogatásban részesülhetnek. A viharkárról szóló igazolást falugazdásznál kell kérni. Az igényeket március 15ig lehet benyújtani a Magyar Államkincstárhoz.
39.Jöhet az egész éves viharjelzés a Balatonnál2018.02.16. 11:33
Fontos változás lehet a Balatonon, egész éves viharjelzést kér a Belügyminisztériumtól a Balatoni Szövetség. A szervezet indoklása szerint erre a horgászok, vitorlázók biztonsága, valamint az időjárásban tapasztalható globális változások miatt lenne szükség. Balassa Balázs, a szövetség elnöke elmondta: a mostani enyhe télben még decemberben is sok horgász és vitorlás volt a vízen. Hozzátette, indokolttá tehetik a kérést az időjárásban tapasztalható globális változások is. Erre utal, hogy tavaly jóval több vihart jeleztek az április 1. és október 31. között működő viharjelző rendszerek a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál is, mint az előző évben.
40.Feketemunkások akadtak horogra a Balatonnál2018.02.16. 10:51
12 feketemunkás bukott le egy Balaton-parti építkezésen. Az öt ukrán, illetve hét román állampolgárt két cég alkalmazta. A somogyi pénzügyőrök a fonyódi rendőrökkel közösen tartottak razziát. Az egyik vállalkozás az ellenőrzést követően megpróbálta egyszerűsített foglalkoztatottként bejelenteni az ukrán vendégmunkásokat, az ilyen késedelmes bejelentés azonban érvénytelen, hiszen a munkások már reggel óta dolgoztak. A két cég több millió forint mulasztási bírságra számíthat.
41.MK-döntő az Arénában2018.02.16. 09:58
Kisorsolták a Török Bódog női Magyar Kupa négyes döntőjének párosítását a Magyar Kézilabda Szövetségben, az elődöntőkben FTC - Győr és Siófok - Érd párharcok lesznek. Az is eldőlt, hogy a négyes döntőkre március 31-én és április 1-jén kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában. A magyar női bajnokság Európa legerősebbjének számít, a négyes döntőbe pedig a K&H női liga négy élcsapata jutott be, így mindkét nap érdemes lesz kilátogatni a találkozókra – véli Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára. A siófoki csapat szempontjából szerencsésen alakult a sorsolás – mondta Pitz András, a Siófok KC sportigazgatója.
42.Megújul a kereki Fehérkő vára2018.02.16. 09:37
2019-re megújul az egyik legszebb déli panorámát nyújtó Fehérkő vára Kerekiben – írja a sonline. A fejlesztések keretében felújítják a várhoz vezető útvonalat, a vár falai között pedig látogató járda valamint panoráma és pihenő terasz készül. Csicsai László Viktor, Kereki polgármestere abban bízik, hogy hamarosan a kerékpárosok is felfedezik maguknak a várat és fellendülhet a turizmus a településen, ugyanis egy olyan bicikliút építésére pályáznak, amely Kerekit Szántódpusztával és Kőrösheggyel kötné össze.
43.Felháborodtak a polgármesterek2018.02.15. 16:52
Etikátlan és sportszerűtlen, hogy a beleegyezésük nélkül közölte közösségi oldalán dr. Steinmetz Ádám a négyszemközti beszélgetéseket – több somogyi polgármester is nehezményezi, hogy a Jobbik Magyarországért országgyűlési képviselő jelöltje a nagy nyilvánosság előtt is beszámolt a magánbeszélgetéseikről. A balatonszentgyörgyi sajtótájékoztatón a helyi, a hetesi és az öreglaki polgármester elmondta: a találkozón a településeket érintő problémákról beszélgettek.
44.A helyi termékekben rejlik a régió sikere2018.02.15. 16:46
A magyar gasztronómiának igenis helye van a világ élvonalában - vallja a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa. Csapody Balázs szerint a tó körüli vendéglátók is felismerték, hogy a minőség irányába kell elmozdulni. Ráadásul egyre több az olyan vendég, aki a színvonalas szolgáltatásokat keresi.
45.Féláron torkoskodtak2018.02.15. 16:37
27 településről több mint 30 vendéglátóhely jelentkezett a balatoni régióban a Torkos Csütörtök akcióhoz, amelyet idén a Balatontipp.hu szervezett meg. Ma féláron kínálták az akcióhoz csatlakozó éttermek az étlapról rendelt ételeket. Annyi foglalás érkezett, hogy sok helyütt nemcsak ebédidőben, hanem este is szinte telt ház várható.
46.Talajtani rendezvény Kaposváron2018.02.15. 12:47
A humuszgazdálkodásról tartanak szakemberek előadásokat Kaposváron, február 19-én. A talaj termékenysége a humusztartalmától függ, minél magasabb, annál jobb. A talaj humusztartalmának kialakulásában jelentős szerepe van a talajbaktériumoknak és a talajlakó gombáknak. Ezek alakítják át kémiai folyamattal az elhalt növényi és állati maradványokat a növények számára is felvehető vegyületté, a humusszá. Az előadásokon több szakértő mutatja majd be azt, hogyan lehet hatékonyabban és eredményesen gazdálkodni a mezőgazdaság legfontosabb alkotóelemével, az életet adó talajjal. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, ami a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján megtalálható.
47.Egyéni vállalkozóknak közeleg a határidő2018.02.15. 12:24
Az egyéni vállalkozóknak február 26-áig kell az szja bevallásukat eljuttatni az adóhivatalhoz. A NAV felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy az 1+1 százalék felajánlásról május 22-éig dönthetnek. Az erről rendelkező nyilatkozat, elektronikusan, papíron vagy személyesen is benyújtható, akár a bevallástól elkülönülten is. Újdonság, hogy az egyházi 1 százalékról szóló idei nyilatkozatokat a NAV a következő években is figyelembe veszi, egészen addig, míg a felajánló a rendelkezését vissza nem vonja.
48.Majd 200 kiállító bora az idei Borjour Magnum kóstolón2018.02.15. 11:30
Mintegy 200 kiállító csaknem ezer borából választhatnak szombaton a Millenáris parkban, IX. Borjour Magnum kóstolón, melynek kiemelt borrégiója idén a felvidék lesz. Minden magyarországi borvidék képviselteti magát, számos családi pincészet, közepes és nagyobb termelő. A többi között a Badacsonyi, a Balatonboglári, a Balaton-felvidéki, és a Balatonfüred-Csopaki borvidékről. De lesz burgelandi és partiumi borászat, továbbá külföldi tételeket, például prosecco-t is lehet kóstolni. A borok mellé számos gasztro kiállító kínál majd harapnivalót.
49.Megérkezett az első gólya2018.02.15. 11:07
Megérkezett teleléséből az első gólya Magyarországra. A Vas megye Vassurányban már el is foglalta a fészkét. Még egyedül fürkészi a Sur-patak környékét, ám alkonyatkor erőteljes kelepelésbe kezd, ami párja hívását jelzi. Feltehetően maximum néhány héten belül társa is megérkezik a fészekbe. A magyar gólyák többsége csak március közepe után érkezik haza, két költés között 20-30 ezer kilométert repülnek. A fiókák május végén kelnek ki, két hónappal később a szülők vezetésével pedig elindulnak első afrikai útjukra. Magyarországon jelenleg körülbelül 5500 gólyapár él, állományuk stagnál. A fehér gólyát hazánkban a legmagasabb védelmi kategória óvja, természetvédelmi értéke, 100 ezer forint.
50.Két napot ülésezik tavasszal a Parlament 2018.02.15. 10:34
A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Területrendezési Tervének elfogadásáról is dönthet a parlament jövő héten. Várhatóan két napot ülésezik a tavaszi ülésszakban az Országgyűlés. Jövő héten hétfőn és kedden ül össze ház a választások előtt. A parlamenti honlapon közzétett napirendi javaslat alapján a képviselők lefolytatják a Stop Soros törvénycsomag általános vitáját is.
Összesen: 49521 db | 25 - 50 | « »
SOMOGYORSZÁG
Dübörög az agrárgazdaság
Lassabban halad a nád vágása
Megújult a gyermekorvosi rendelő
KULTÚRA
Gyerekprogramok a könyvtárban
Népzenétől hangos Karád
Emberi sorsok egy anya szemével
SPORT
Több százan követték a döntőt a Balatonnál
Bíznak Leekensben
Nem sikerült a bravúr a Falco ellen
MAGAZIN
Allergiára ne parlagfüvet egyen!
Zsarolóvírusok fenyegetnek
Itt a megoldás!
GAZDASÁG
Feltámadhat a magyar cukorgyártás
Mentesítést kért a vízkészletjárulék fizetése alól az...
Ötödével kevesebb zöldség lesz az időjárás miatt
AUTÓ-MOTOR
Sokan keresik az új autókat
Egyre öregebb autók futnak a hazai utakon
Zöld autóké a jövő?