Archívum
Összesen: 356 db | 25 - 50 | « »
26.Aláírással a betelepítés ellen2015.11.06. 16:54
A migránsok kötelező betelepítése ellen kezdett aláírásgyűjtésbe a Fidesz. A cél, hogy legalább 1 millióan csatlakozzanak az akcióhoz. Az Európai Unió által felállított kvótarendszer szerint ugyanis Magyarországnak 2016 elejétől 15 ezer menekültet kellene befogadnia évente. A témában tartott pénteki sajtótájékoztatón Gelencsér Attila, fideszes országgyűlési képviselő elmondta: óriási probléma lehet abból, ha Magyarország bevándorlókat fogad be.
27.Még mindig küzdenek a vasárnapért2015.11.04. 17:45
Még mindig nem értenek egyet a Balaton-parti önkormányzatok és a vállalkozók a vasárnapi zárva tartással. A településeken problémát okoz, főként a nyári szezonban, hogy sem a helyiek, sem a turisták nem tudnak bevásárolni és friss élelmiszerhez jutni a hét utolsó napján. A Balatoni Szövetség az évi eddigi 5 nyitva tartás és az adventi időszak helyett 8 vasárnapot kezdeményez és azokat is a nyári szezonban használnák ki.
28.Kiállnak a magyar mézért2015.11.04. 17:38
Ki kell állni a minőségi magyar méz mellett - jelentette ki az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár. Bognár Lajos elmondta: hétfőn utasítást adtak az összes magyarországi mézfeldolgozó ellenőrzésére, arra, hogy mintát vegyenek és megállapítsák, mely termékek hamisak. A piacon ugyanis vannak olyan kevert mézek, amelyek az EU-n kívülről származó összetevőt tartalmaznak, ami vélhetően kínai méz.
29.Mobil cserépkályhával segítenek 2015.09.10. 16:54
Mobil cserépkályhával segít egy rászoruló kutasi családon a Magyar Vöröskereszt. Az apa halála óta az anya egyedül neveli 3 gyermekét, rossz anyagi körülményeik miatt különösen nagy kihívást jelent számukra a téli fűtési szezon átvészelése. Az adományozást a helyi önkormányzat tűzifaprogrammal is támogatja.
30.Jó évjáratra számítanak 2015.09.09. 17:11
Megkezdődött a szüret a dél-balatoni borvidékeken. Az idei nyári időjárás kegyes volt a szőlőhöz, a korai fajtáknál szép termés várható, ám a későbbi érésűeknél még elengedhetetlen lenne további három napsütéses őszi hét. A magyar gazdák országos szinten mintegy 420 ezer tonna szőlőt takarítanak be 59 ezer hektáron.
31.Se autó, se pénz? 2015.09.09. 17:01
Öt hónapja vitte el a jóhiszemű vásárlóktól a rendőrség az autóikat, mert kiderült, hogy lopottak. Somogyban is több áldozata van annak a bűnszervezetnek, amelynek tagjai Magyarországról, illetve nyugat-európai országokból loptak autókat. A kocsik papírjait és alvázszámát meghamisították, és úgy értékesítettek idehaza. A szakemberek szerint a járművek eredetiségét kiállító hatóság hibázott, hiszen hiteles okmányt adtak ki a lopott járművekről. Az érintettek kártérítést kérhetnek, és az autók teljes vételárát is visszakaphatják.
32.Megtelt a Balaton júliusban2015.07.24. 16:32
8-10 százalékkal nagyobb forgalmat hozott eddig a nyár a balatoni vendéglátósoknak. A kánikula sokakat csábított a magyar tengerhez. A strandok, a szálláshelyek és az éttermek is megteltek júliusban. A kereskedők nem dőlnek hátra, és abban bíznak, hogy augusztusban is sokan választják a magyar tengert.
33.Határ a csillagos ég2015.07.22. 17:53
Duplán ünnepelt a Sefag - hivatalosan is átadták az erdészeti társaság felújított kaposvári irodaházát és az elkészült Zselici Csillagvizsgálót is. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az ünnepségen elmondta: mindkét beruházás példaértékű, nemcsak a megyében, hanem az országban is.
34.Javítanának a körülményeken2015.07.22. 16:39
Magasabb bérekre, vonzóbb életpályamodellre és korszerűbb buszokra volna szükség a Volán társaságoknál. A Közúti Közlekedési Szakszervezet szerint vészhelyzetben van az ágazat, azonnali kormányzati beavatkozásra lenne szükség. Attól a megoldástól azonban elzárkóznak, amelyet Lázár János említett, hogy összevonnák a Volánt a MÁV-val. Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elnöke szerint az csak rontana a helyzeten.
35.Az irodalom titkai Kaposváron2015.07.10. 17:40
Átszerkeszthetjük az irodalom könyvet. Csokonai Vitéz Mihály több mint 20 versét ugyanis nem ő, hanem egy 13 éves diákja írta. Egyebek közt erről is szó volt azon az irodalmi konferencián, amelynek Kaposvár ad otthont. A Kárpát-medencei Irodalmi Társaságok Szövetségének háromnapos vándorgyűlésén az irodalom mellett a történelem és a kultúra jeles képviselői is előadást tartanak. Pénteken arról is többet tudhatott meg a közönség, hogy milyen volt a somogyi megyeszékhely a dualizmus korában.
36.Inkább becsukják a boltot2015.07.09. 17:25
A falusi szállásadóknak is át kell térniük az online pénztárgépekre ez év végéig. A szakemberek szerint azonban a falusi turizmus most is átláthatóan működik, havonta elektronikusan jelentik az adóhatóságnak a forgalmukat. Ráadásul a turizmusnak ezen formája egyre veszít a népszerűségéből, az új szabályozás pedig akkora költséget és terhet róna a piac résztvevőire, hogy sokan azt fontolgatják, bezárják a boltot.
37.Régi fényében a kastélypark2015.06.26. 20:48
Teljesen megújult az alsóbogáti Festetics-Inkey Kastély védett parkja. Néhány évvel, évtizeddel ezelőtt még az ember nagyságú gaz volt az úr a birtokon. Ma már azonban kezdi elnyerni régi formáját a 13 hektáros park, amelyet az Új Széchenyi Terv 250 millió forintos forrásból állítottak helyre.
38.Lehet más is a szenvedély2015.06.26. 17:54
Egyre több a kábítószer a piacon, és egyre alacsonyabb a használók életkora. Az INDIT Közalapítvány a Kábítószerellenes világnapon arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy van kiút a szerhasználatból. Pénteken a Deseda partján a legkülönfélébb foglalkozásokra, sport és szabadidős programokra várták az érdeklődőket.
39.Végleges: nem nyithatnak ki2015.06.22. 16:30
Zárva maradnak a boltok vasárnaponként a Balatonnál is. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ugyanis elutasította a Balatoni Szövetség kérését. A szervezet azt szerette volna elérni, hogy a nyári szezonban nyitva tarthassanak az üzletek vasárnap is. Pedig a tapasztalatok szerint nem lendült fel a kicsik forgalma, a legtöbben ugyanis továbbra is a multikat választják, pénteken és szombaton rohamozzák meg a nagyáruházakat.
40.Ki a felelős a gyújtogatásért?2015.06.12. 18:07
Százak siettek Bagó Dénes segítségére, akinek a házát nemrégiben felgyújtották Ivánfahegyen. A legnépszerűbb közösségi oldalon segítő csoport alakult, adományokat gyűjtenek az egykori rendőrnek. A rendőrség rongálás miatt nyomoz, amit a Jobbik pénteki sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak ítélt.
41.Nyáron még fontosabb a higiénia2015.06.12. 17:37
A nyaralások idején sem szabad megfeledkezni az alapvető higiéniás szabályokról, hiszen a rota- és a calicivírusok ilyenkor a leggyakrabbak. A többnyire hányással és hasmenéssel járó vírusok legfőképpen a gyerekeket támadják meg. Ha mégis megtörténik a baj a legfontosabb a pihenés és rengeteg folyadék fogyasztása.
42.Jótékonykodtak az ovisok2015.06.10. 15:17
Játékokat, ruhákat, de még kiságyat is adományoztak a Béke utcai óvodások a Borostyánvirág Anyaotthon számára. Több kisgyermek is jár az otthonból ebbe az oviba, így rajtuk is szerettek volna segíteni az adománygyűjtéssel. A nehéz helyzetben lévő lakóknak pedig minden segítség számít.
43.Emberre is veszélyes a szívféreg 2015.05.29. 18:21
Egyre gyakrabban mutatják ki a szívférgességet az állatokban. A szúnyogok által terjesztett betegség a kutyáknál elhulláshoz is vezethet, de az emberek tüdejébe is bekerülhet a kórokozó, amely gócos elváltozásokat okozhat. A fonálférgek akár 40 cm-eresre is megnőhetnek, s, ha már megtámadják az embereket, akkor sem könnyű észrevenni őket, mert a jelentkező tünetek számos betegségre hasonlíthatnak.
44.Elkerülhető az erőszak 2015.05.29. 16:04
Internetes zaklatás, verekedés, lopás, drogfogyasztás, terrorizálás – az iskolai erőszak nem tűr határokat Somogyban sem. Gyakran válnak áldozattá a 18 év alatti fiatalok, akik sokszor nem mernek, vagy nem tudnak hol segítséget kérni. Közös összefogással, a Somogy Megyei Kormányhivatal koordinálásával az elmúlt két évben olyan felvilágosítást és programokat szerveztek a fiataloknak, amellyel a szakemberek a megelőzésre és a bűncselekmények visszaszorítására hívták fel a figyelmet.
45.Újra szolgálatba állt a Baja 2015.05.27. 18:34
Ismét szolgálatba állt a Baja nevű hajó a Balatonnál. A vízi jármű a tűzszerészek és búvárok munkáját könnyíti, annak segítségével hoznak felszínre ugyanis veszélyes eszközöket, robbanószereket, robbanótesteket is. A cél a fürdőzők védelme és biztonsága.
46.A kormányhoz fordul a közgyűlés2015.04.24. 17:29
Kapjanak mentességet a balatoni kiskereskedők a kötelező vasárnapi zárva tartás alól. A törvényhozáshoz és a kormányhoz fordul Somogy megye közgyűlése - erről is döntöttek a megyei közgyűlés képviselői a pénteki ülésen. Ellenzéki javaslatra pedig Jakó Gergely elvállalta, hogy a marcali kórház érdekében közvetít a kaposvári egészségügyi vezetők és a helyi döntéshozók között.
47.Tovább is gyilkolt volna2015.04.24. 15:22
Huszonkétezer forintért ölte meg Fruzsinát az elvetemült gyilkos. A 19 éves B. Péter Sántoson lakott és új életet akart kezdeni, ehhez próbált pénzt szerezni. Mindent előre kitervelt, kést választott és apja munkásruháját vette fel a bűncselekmény elkövetésének napján. A gyanúsított a rendőrségen részletes beismerő vallomást tett. Mint mondta, több más trafikot is ki akart rabolni aznap, mert kevesellte az összeget, amit a Fő utcai dohányboltból elhozott.
48.Esőért imádkoznak a gazdák2015.04.20. 15:06
Imádkoznak az esőért a somogyi gazdák - a szárazság miatt ugyanis kárba veszhet a tavaszi vetés. Van olyan terület a megyében, ahol eddig negyedannyi eső esett, mint az átlag. Áprilisban mindössze 7-10 mm csapadék hullott csak, és még legalább ugyanannyira lenne szükség. Van olyan gazda is, aki még nem kezdte el a vetést, ő van a legrosszabb helyzetben, hiszen kénytelen a poros földbe eltenni a magokat.
49.Veszélyben a hazai tejtermelés?2015.04.03. 16:48
Hatalmas kihívást jelent a hazai gazdáknak a tejkvótarendszer megszűnése. Mivel áprilistól nem korlátozzák többé az uniós országok tejtermelését, így már most is csak 80 forintért tudják eladni a gazdák a tej literjét. A termelők és a feldolgozók is attól tartanak, hogy májusban még nyomottabb árak lesznek, és ráadásul nem tudják felvenni a versenyt az olcsó, gyenge minőségű import termékekkel. Ezért nagyobb állami támogatást remélnek.
50.Családokat választhat el a net2015.04.01. 16:21
Hatalmas szakadék alakulhat ki az idősebb és a fiatalabb generáció között, mert nem tudnak jól kommunikálni egymással - mondják a szakemberek. Ennek pedig legfőbb oka a felgyorsult világ és az internet. Hiszen míg a szülőknek, nagyszülőknek az okostelefon és a laptop csak egy eszköz, addig a fiataloknál ez személyiségformáló és a mindennapok része. A veszélyekre és a biztonságos böngészésre hívták fel az érdeklődők figyelmét Kaposváron.
Összesen: 356 db | 25 - 50 | « »
SOMOGYORSZÁG
Az R67-es gyorsforgalmi út elkészültét várják legjobban...
Fontos határidő közeleg
Sikeres a Széchenyi Program
KULTÚRA
Gyerekprogramok a könyvtárban
Népzenétől hangos Karád
Emberi sorsok egy anya szemével
SPORT
Több százan követték a döntőt a Balatonnál
Bíznak Leekensben
Nem sikerült a bravúr a Falco ellen
MAGAZIN
Allergiára ne parlagfüvet egyen!
Zsarolóvírusok fenyegetnek
Itt a megoldás!
GAZDASÁG
Feltámadhat a magyar cukorgyártás
Mentesítést kért a vízkészletjárulék fizetése alól az...
Ötödével kevesebb zöldség lesz az időjárás miatt
AUTÓ-MOTOR
Sokan keresik az új autókat
Egyre öregebb autók futnak a hazai utakon
Zöld autóké a jövő?